+46 723725283

CALL US FREE

GIFT

Buy more than 70 euros and get a gift

Blog

Mit kell tudni a H2 blokkolókról

Mit kell tudni a H2 blokkolókról

Mit kell tudni a H2 blokkolókról

2020 áprilisában az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) kérte, hogy a vényköteles és a tőzsdei (OTC) ranitidin (ZANTAC) minden formáját eltávolítsák Az amerikai piac. Ezt az ajánlást megfogalmazták, mert az NDMA elfogadhatatlan szintje, egy valószínű karcinogén (vagy rákot okozó vegyi anyag) volt jelen néhány ranitidin termékben. A vényköteles ranitidint szedő embereknek a gyógyszer megállítása előtt beszélniük kell orvosukkal a biztonságos alternatív lehetőségekről. Az OTC -ranitidint szedő embereknek abba kell hagyniuk a gyógyszer szedését, és az alternatív lehetőségekről beszélniük kell az egészségügyi szolgáltatóval. Ahelyett, hogy a fel nem használt ranitidin termékeket a gyógyszer-visszavétel helyére venné, az embernek a termék utasításainak megfelelően vagy az FDA követésével kell ártalmatlanítania őket.

H2 blokkolókat néha H2 receptor antagonistáknak vagy H2RA -knak hívnak. Csökkentik a gyomor által előidézett sav mennyiségét.

A gyomorsav előállításának csökkentése számos egészségi állapot, ideértve a gastroesophagealis reflux betegség (GERD), a gyomorfekélyek és az alkalmi gyomorégés kezelését is elősegítheti.

Az 1980-as években a H2 blokkolók sok savval kapcsolatos gyomorviszony esetén választották. Az orvosok most javasolhatnak más kezeléseket.

Olvassa tovább, hogy többet megtudjon a H2 blokkolók típusairól, felhasználásairól és néhány lehetséges mellékhatásáról.

Mik a H2 blokkolók?

A hisztaminnak nevezett kémia stimulálja a sejteket a gyomorbélésben sósav előállításához. Ennek a savnak a túl nagy része GERD -t és más fájdalmas állapotokat okozhat.

H2 blokkolók kötődnek a gyomorban lévő hisztaminreceptorokhoz, csökkentve a sav mennyiségét, amelyet a gyomorbélés kiválaszt. Ez segít enyhíteni a gyomorsav túltermelésének tüneteit. Az ilyen típusú gyógyszer általában 60 percen belül enyhülést kínál, és a hatások 4–10 órán át tarthatnak.

A H2 blokkolók számos egészségügyi problémát kezelhetnek vagy megakadályozhatnak, beleértve:

A H2 blokkolók típusai

Az FDA jóváhagyta a három H2 blokkoló használatát. Az alábbiakban leírjuk az általános és márkás formákat:

cimetidin

cimetidin (TaMet, vezető gyomorégés -dombormű) vényköteles, OTC, injektálható és IV. Az orvos tanácsot adhat az egyes személyek leghatékonyabb típusáról. Fontos, hogy óvatosan kövesse az útmutatásokat. A megfelelő adagolás az ember életkorától függ, függetlenül attól, hogy más gyógyszereket szednek -e, és a gyógyszer formáját.

Az idősebb felnőtteknek kerülniük kell a gyógyszer szedését, vagy rendkívül óvatosan kell használniuk. Ez súlyosbodhat, vagy zavart periódusokat okozhat.

Vese vagy májbetegségben szenvedő embereknek konzultálniuk kell az orvoshoz, mielőtt a TAGAMET használja. Néhány gyakori mellékhatás a következők:

Bizonyos esetekben az emberek is megtapasztalhatják:

nizatidin

nizatidin (axid, tazac) orális oldatként vagy kapszulaként érkezik.

A megfelelő adagolás az ember életkorától, tüneteitől és a gyógyszer formájától függ. Az embernek konzultálnia kell egy orvoshoz, mielőtt szedi.

A többi H2 blokkolókhoz hasonlóan ez a gyógyszer nem megfelelő a vesék vagy a máj rendellenességeiben szenvedő emberek számára. Egy orvos vagy más egészségügyi szakember konkrét útmutatást kínálhat.

Néhány általános mellékhatás a következők:

Ritka esetekben az ember súlyosabb mellékhatásait tapasztalhatja, beleértve:

famotidin

famotidin (fluxid, pepcid) vényköteles és nem recept orális képletekben és IV -infúzióban érkezik.

Egy orvos vagy más egészségügyi szakember ajánlhatja a megfelelő adagolást, a személy tünetei, életkora, vese funkciója és az általános egészség alapján.

A mellékhatások magukban foglalhatják:

Ritkán, az emberek súlyosabb mellékhatásait tapasztalják, beleértve:

A H2 blokkolók adagja

A legjobb eredményekért az embernek napi egyszer szájon át kell vennie a H2 blokkolókat. A legjobb idő a H2 blokkolók napi adagjának bevételére az lefekvés előtt.

Ha egy személy a H2 blokkolók napi kétszer dózisát veszi, akkor az első adagot reggel és a második adagnak kell vennie.

Általános mellékhatások

Mind a négy jóváhagyott H2 blokkoló átadja az anyatejet, és a kutatóknak még nem határozták meg, hogy biztonságban vannak -e a terhes vagy az ápolói emberek számára. Az orvos konkrétabb útmutatást nyújthat.

H2 blokkolók is kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel. Például a Tagamet megváltoztathatja néhány fájdalomcsillapító gyógyszer hatékonyságát. Csökkentheti a test Warfarin, a vérhígító metabolizmusát is. Ezek a gyógyszerek befolyásolhatják a test azon képességét, hogy felszívja a B12 -vitamin, a D -vitamin, a folát és néhány egyéb tápanyagot. Ezenkívül azoknak az embereknek, akik H2 blokkolókat és magnézium -kiegészítőket szednek, ezt a nap különböző időszakaiban meg kell tenniük az interakciók kockázatának csökkentése érdekében hondrox magyarország nézd meg a további információkat.

Összességében bárki, aki fontolóra veszi a H2 blokkolót, először konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel. Ezeket a gyógyszereket általában biztonságosnak tekintik – csak kb. 3% -uk, akik veszik őket, súlyos mellékhatásokat tapasztalnak.

Az egészségi állapottól függően az orvos hatékonyabb kezelést javasolhat. Például az antibiotikumok hatékonyabbak a Helicobacter pylori baktériumokkal történő fertőzésből származó fekélyek kezelésében.

Kinek kell kerülnie a H2 blokkolókat?

Néhány ember, aki H2 blokkolókat szed, nagyobb az idegrendszeri mellékhatások kockázata. Ide tartoznak az emberek:

Ezeknek az embereknek különösen a H2 blokkolók szedése előtt beszélniük kell egy orvossal.

A központi idegrendszer mellékhatásai közé tartozik a delírium, a zavart, a hallucinációk és a zavaros beszéd. A

H2 blokkolók is átjuthatnak az anyatejbe, így bárki, aki vagy hamarosan szoptat, beszéljen orvossal a gyógyszer szedése előtt.

Ezek a gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel is. Például a TaMet megváltoztathatja az egyes fájdalomcsillapító gyógyszerek hatékonyságát. Ha valaki súlyos fájdalom miatt gyógyszert szed, akkor érdemes megbeszélni ezt egy orvossal, mielőtt TaMet szedne.

tagaamet csökkentheti a vérhígító warfarin hatását. Bárki, aki warfarint szed, meg kell vitatnia ezt a kockázatot egy orvossal.

Alternatív kezelések

Számos más lehetőség segíthet, beleértve:

életmódváltozások

Néhány hasznos önellátó stratégia a következő:

Antacidok

Az antacidok olyan tőzsdén kívüli gyógyszerek, amelyek semlegesítik a gyomorsavat. Megkönnyíthetik a gyomorsav túltermelésének enyhe tüneteit, de az embernek szakmai útmutatást és kezelést kell kapnia a súlyosabb tünetek érdekében.

A közönséges antacid márkák közé tartozik az Alka-Seltzer, a Gaviscon és a TUMS. A mellékhatások magukban foglalhatják a hasmenést és a székrekedést.

Protonpumpa -gátlók

A protonszivattyú -gátlók úgy működnek, hogy csökkentik a gyomor sav mennyiségét. Ezek a gyógyszerek hatékonyabb kezelés lehetnek a magas savszintnél, mint a H2 blokkolók. Ezek a gyógyszerek kezelhetik a gyomorégést, a savas refluxot, a GERD -t és a gyomorfekélyt.

A mellékhatások nem gyakoriak, de magukban foglalhatják a fejfájást, a hasmenést és a gyomorpanaszot.

Összegzés

GERD, gyomorfekélyek és más egészségi állapotok miatt a test magas szintű gyomorsavat termelhet. Ez gyomorfájdalmat és egyéb tüneteket okozhat.

A H2 blokkolók hatékony kezelés. A gyomorban a hisztamin receptorokhoz kötődnek, csökkentve a sav mennyiségét, amelyet a gyomorbélés kiválaszt.

Különböző H2 blokkolók állnak rendelkezésre, de nem kívánt mellékhatásokat okozhatnak. Az embernek a kezelés megkezdése előtt beszélnie kell orvosával.

A hatékony önellátási stratégiák magukban foglalják az étkezési változásokat, a füst és a dohányzás elkerülését, az alvás közbeni fejlemények és a súlycsökkenés megemelését, a túlsúlyos vagy elhízott emberek számára.

A gyógyszeres kezelés szempontjából a H2 blokkolók néhány alternatívája antacidok és protonszivattyú -gátlók.

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, tudományos kutatásokból származnak, akadémiai kutatásokból származnak. intézmények, orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents

X